Un tribunal din Irak a trimis la închisoare pe viaţă un bărbat francez şi o femeie germană pentru că s-au alăturat ISIS, în timpul unui proces în care vor fi judecate sute de persoane care au fost capturate după ce gruparea ISIS a fost înfrântă anul trecut, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cetăţeanul francez Lahcen Ammar Gueboudj şi femeia germană, Nadia Rainer Hermann, susţin că sunt nevinovaţi şi că nu s-au alăturat ISIS.

În timpul procesului lui Gueboudj, el a declarat că a venit în regiune pentru a-şi recupera fiul care se alăturase ISIS şi care locuia în capitala de facto a grupării, oraşul sirian Raqqa.

„Nu aş fi părăsit Franţa niciodată dacă fiul meu nu ar fi fost în Siria”, a afirmat el.

Hermann şi Gueboudj au declarat pentru Reuters că au vorbit cu staff-ul consulatelor Franţei şi Germania o singură dată de când au fost reţinuţi în 2017. Ei au primit avocaţi din oficiu, însă nu au vorbit cu ei niciodată. Se poate face apel la decizie.

Membrii staff-ului ambasadelor celor două ţări au participat la procesul de luni.

Hermann a fost condamnată iniţial în ianuarie la un an de închisoare pentru că a intrat în Irak ilegal.

Întrebată de judecător dacă ea crede în ideologia ISIS, Hermann a răspuns negativ. Totuşi, ea a recunoscut anterior că a primit un salariu de 42 de dolari pe lună, lucru care confirmă apartenenţa sa la grupare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.