Iordania a anulat summitul cu preşedintele american, Joe Biden, şi liderii egiptean şi palestinian, care urma să aibă loc miercuri la Amman, a anunţat ministrul iordanian de externe, relatează The Guardian, care citează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Summitul urma să aibă loc miercuri între Biden, preşedintele egiptean Abdel Fattah al Sisi, preşedintele palestinian Mahmoud Abbas şi regele Abdullah al Iordaniei.

Anularea summitului intervine după ce o rachetă a lovit un spital din Gaza, marţi seară, provocând sute de morţi. Hamas a dat vina pe Israel, ceea ce a stârnit un val de furie şi indignare în lumea musulmană, în timp ce condamnări ale atacului au venit inclusiv de la organizaţii internaţionale şi capitale occidentale.

La Amman, Ambasada Israelului a fost luată cu asalt de protestatari furioşi.

Armata israeliană a spus însă că, potrivit unor evaluări preliminare, a fost vorba despre un tir eşuat al unei rachete trase de Jihadul Islamic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.