Investigatoarea ONU Agner Callamard, cea care coordonează ancheta internaţională privind asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi se va întâlni cu procurorul-şef din Istanbul, a informat biroul procurorului, notează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Callamard se va întâlni cu procurorul marţi.

De asemenea, Callamard, care se află într-o vizită de o săptămână în Turcia alături de o echipă medico-legală şi se va întâlni luni cu ministerul de Externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu.

Ea este însărcinată să evalueze circumstanţele crimei şi natura şi amploarea implicării unor state şi persoane responsabile de crimă.

”Concluziile şi recomandările mele vor fi transmise Consiliului ONU al Drepturilor Omului, la sesiunea din iunie 2019”, a Callamard anterior.

Riadul a recunoscut, după ce a oferit declaraţii contradictorii cu privire la soarta lui Jamal Khashoggi, care a ”dispărut” la 2 octombrie în Consulatul Arabiei Saudite la Istanbul, că jurnalistul a fost ucis şi că trupul i-a fost dezmembrat.

Arabia Saudită a trimis în faţa justiţiei 21 de saudiţi, iar împotriva a cinci dintre ei a cerut pedeapsa cu moartea, însă dezminte orice implicare a prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, suspectat că a comandat asasinatul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.