Departamentul Educaţiei din SUA deschide anchete privind drepturile civile, pentru a stabili dacă cinci state care au interzis şcolilor să solicite purtarea măştilor pentru protejarea de Covid-19 discriminează elevii cu dizabilităţi, a declarat agenţia luni, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Investigaţiile departamentului vizează statele Iowa, Oklahoma, Carolina de Sud, Tennessee şi Utah, toate conduse de republicani.

Instituţia este îngrijorată de faptul că interdicţiile obligativităţii purtării măştilor ar putea lăsa elevii cu dizabilităţi şi probleme de sănătate să fie mai vulnerabili la Covid-19, limitându-le accesul la oportunităţi de învăţare ă.

"Este pur şi simplu inacceptabil faptul că liderii statului pun politica deasupra sănătăţii şi educaţiei elevilor pe care au jurat să îi servească", a declarat secretarul american pentru Educaţie, Miguel Cardona, într-un comunicat.

”Departamentul va lupta pentru a proteja dreptul fiecărui elev de a avea acces la învăţarea în condiţii de siguranţă şi drepturile educatorilor locali de a pune în aplicare politici care să permită tuturor elevilor să se întoarcă în clasă cu normă întreagă, în persoană, în condiţii de siguranţă, în această toamnă.”

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.