Ploi torenţiale şi furtuni în sud-estul Angliei au antrenat duminică seara inundaţii până pe străzile Londrei, unde transportul a fost perturbat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciile de salvare se confruntă cu ”inundaţii importante” în întreaga capitală britanică, a anunţat pe Twitter primarul Londrei Sadiq Khan.

Autobuzele, metroul şi trenurile au fost afectate, a precizat el şi i-a îndemnat pe londonezi să-şi verifice itinerariul şi să evite să traverseze pe jos cu maşina zone inundate.

În sudul capitalei britanice, în apropiere de staţia Queenstown Road, poliţia a oprit circulaţia pe un drum impracticabil, inundat, mai ales sub poduri feroviare, a contatat un jurnalist AFP.

Inundaţiile au blocat în mijlocul străzii un autobuz imperial roşu, al cărui şofer a povestit AFP că apa a atins podeaua vehiculului.

”Este ud peste tot”, a deplâns un bărbat, care s-a prezentat drept Eric.

Pompierii din Londra au anunţat pe Twitter că au primit aproximativ 300 de apeluri prin care se semnalau inindaţii în sud-vestul capitalei.

Serviciul britanic de meteorologie Met Office a lansat o alertă cod portcaliu de furtuni la Londra şi în regiunea capitalei până duminică seara, însă ploi torenţiale şi furtuni sunt aşteptate până luni în sudul ţării. În unele zone, nivelul apei ar putea atinge 100 de milimetri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.