Între 100 şi 200 de militari ucraineni sunt ucişi în prima linie în fiecare zi, a declarat consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak pentru BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihailo Podoliak a spus că Ucraina are nevoie de sute de sisteme de artilerie occidentale pentru a avea un cadru echitabil de luptă cu Rusia în regiunea estică Donbas.

El a mai afirmat că Ucraina nu este pregătită să reia negocierile de pace cu Rusia.

Trupele ucrainene se află sub un bombardament constant în timp ce forţele ruse încearcă să preia controlul asupra întregului Donbas.

”Forţele ruse au aruncat aproape tot ce nu este nuclear pe front şi asta include artileria grea, sistemele de lansare de rachete multiple şi aviaţia”, a explicat Podoliak.

El a reiterat apelul Kievului pentru primirea mai multor arme de la statele occidentale, argumentând că ”lipsa totală de paritate” dintre armata rusă şi cea ucraineană a fost motivul pierderilor grele ale forţelor ucrainene.

”Cerinţele noastre în privinţa artileriei nu sunt doar un fel de capriciu... ci o nevoie obiectivă când vine vorba de situaţia de pe câmpul de luptă”, a mai spus el, adăugând că Ucraina are nevoie de 150 până la 300 de sisteme de lansare de rachete care să fie corespunzătoare cu cele are forţelor ruse – un număr mult mai mare decât cel primit până în prezent.

Podoliak a mai precizat că negocierile de pace ar putea fi reluate doar dacă Rusia va preda teritoriul pe care l-a câştigat de când a invadat Ucraina pe 24 februarie.

Afirmaţia lui Podolyak potrivit căreia între 100 şi 200 de militari ucraineni mor în fiecare zi indică un număr mai mare decât estimările anterioare. Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat joi că Ucraina pierde 100 de soldaţi pe zi, iar alţi 500 sunt răniţi.

Cifrele diferite referitoare la victimele sunt un semn al situaţiei dificile de a obţine informaţii precise de pe câmpul de luptă.

În pofida pierderilor grele, domnul Reznikov a susţinut că un număr mare de soldaţi ruşi sunt de asemenea ucişi.


 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.