Casa Albă a avut laude, marţi, pentru preşedintele Camerei Reprezentanţilor, republicanul Kevin McCarthy, un gest rar faţă de un rival politic, care vine după ce acesta i-a dat o replică fermă unui jurnalist rus, spunând că susţine ajutorul pentru Ucraina şi blamând atrocităţile ruse comise după invazia din februarie 2022, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ne bucurăm să auzim că preşedintele McCarthy este de acord că este vital să continuăm să sprijinim Ucraina. Ne-am bucurat să-l auzim că a ripostat la propaganda lansată de agenţiile de ştiri de stat ruseşti, aşa cum am văzut", a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, în timpul briefingului de presă.

Luni, aflat în Israel, un reporter rus l-a întrebat pe Kevin McCarthy dacă se va schimba poziţia SUA de a trimite provizii militare şi ajutor Ucrainei, dând de înţeles că liderul republican nu susţine Ucraina.

"A spus cumva că nu susţin ajutorul pentru Ucraina?”, şi-a întrebat McCarthy audienţa, făcându-se că nu a înţeles bine întrebarea. "Nu. Am votat în favoarea ajutorului pentru Ucraina. Susţin ajutorul pentru Ucraina. Nu susţin ceea ce a făcut ţara dumneavoastră, ceea ce îi face Ucrainei. Nu susţin nici uciderea copiilor la care procedaţi. Şi cred că ar trebui să vă retrageţi. Nu cred că procedaţi corect. Şi vom continua să sprijinim Ucraina, pentru că restul lumii vede lucrurile exact aşa cum sunt", a punctat Kevin McCarthy.

Însă, deşi McCarthy a declarat că susţine Ucraina, el a declarat presei că nu va susţine "un cec în alb" pentru ajutorul cerut de administraţia Biden.

"Sprijinul bipartizan larg răspândit pe care l-am văzut în Congres pentru Ucraina a fost esenţial pentru aceste eforturi şi suntem de acord că este important ca acest sprijin să continue. Şi ne bucurăm să auzim asta din partea preşedintelui McCarthy", a comentat marţi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

CITEȘTE ȘI Volodimir Zelenski a vorbit la telefon cu preşedintele republican al Camerei Reprezentanţilor din SUA şi l-a asigurat că Ucraina poate da socoteală pentru fiecare dolar furnizat de SUA ca asistenţă

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.