Preşedinţii Donald Trump şi Vladimir Putin au discutat timp de peste 90 de minute, prelungind prima lor întâlnire ce urma să dureze numai o jumătate de oră, relatează Associated Press. Liderul de la Kremlin Vladimir Putin a declarat pentru Sputnik News că cei doi au vorbit despre situaţia din Siria şi din Ucraina, dar şi despre securitatea informatică şi despre lupta împotriva terorismului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am avut o conversaţie foarte lungă cu preşedintele Statelor Unite, au fost multe chestiuni, precum Ucraina, Siria, alte probleme, nişte aspecte bilaterale”, a declarat Putin la începutul unei reuniuni cu premierul japonez Shinzo Abe.

CITEȘTE ȘI SUA şi Rusia au ajuns la un acord de încetare a focului în sud-vestul Siriei - surse

"Ne-am întos la chestiunile legate de lupta împotriva terorismului şi de securitate informatică”, a adăugat Putin.

Trump urma să plece, iniţial, la întâlnirea cu restul liderilor G20 la ora locală 16.20 (17.20 ora României), după întâlnirea cu Putin. Însă un oficial rus care l-a însoţit pe pe preşedintele rus la discuţii, Svetlana Lukaş, a spus că întâlnirea, care a început în jurul orei locale 16 (17 ora României), era încă în curs la 17.50 (18.50 ora României).

Discuţiile prelungite au venit în condiţiile în care oficiali americani au declarat că Statele Unite şi Rusia au ajuns la un acord de încetare a focului în sud-vestul Siriei, care ar urma să intre în vigoare duminică. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.