SUA va începe instruirea forţelor ucrainene pe sistemul de rachete Patriot în cursul acestei luni, potrivit Departamentului Apărării, citat de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Laura Cooper, asistent adjunct al secretarului Apărării pentru Rusia, Ucraina şi Eurasia, a declarat că instruirea va dura ”câteva luni”.

Joi, Pentagonul a afirmat că SUA ia în considerarea aducerea unor ucraineni în State pentru a fi instruiţi pe sistemul de rachete Patriot, precum şi instruirea în străinătate ”sau o combinaţie a celor două”, potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului Apărării.

”Cred că suntem, cu siguranţă, la un punct în această luptă în care vom putea asigura o astfel de instruire pentru ca Ucraina să fie capabilă să susţină acest tip de sisteme, aşa încât să se poată concentra pe a-şi apăra ţara şi a-şi recăpăta teritoriul”, a declarat, joi, la un briefing de presă, secretarul de presă al Pentagonului, generalul de brigadă din Forţele Aeriene Pat Ryder.

În 22 decembrie, preşedintele SUA, Joe Biden, a anunţat oficial că Statele Unite va trimite un pachet suplimentar în valoare de 1,8 miliarde de dolari ca asistenţă în Ucraina, care va include sistemul de rachete Patriot.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.