Instanţa supremă din Hong Kong va decide marţi dacă va recunoaşte sau nu căsătoriile între persoane de acelaşi sex, pronunţând un verdict într-unul dintre cele mai importante cazuri pe această temă din istoria oraşului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În ultimul deceniu, activiştii LGBTQ din fosta colonie britanică au obţinut victorii fragmentate în instanţă, anulând politicile guvernamentale discriminatorii în materie de vize, impozite şi ajutoare pentru locuinţe. Însă cazul intentat de activistul pro-democraţie încarcerat Jimmy Sham - care va fi judecat marţi la ora locală 14:30 (0630 GMT) - va fi prima dată când Curtea de Apel din Hong Kong abordează direct problema căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. De când şi-a lansat contestaţia în 2018, Sham, în vârstă de 36 de ani, nu a reuşit de două ori să convingă instanţele că Hong Kong ar trebui să recunoască legal căsătoria sa cu un partener de acelaşi sex, care a fost înregistrată la New York în urmă cu aproape un deceniu. În cel mai recent eşec al său, în august 2022, judecătorii de apel au scris că textul constituţional din Hong Kong "oferă acces la instituţia căsătoriei doar cuplurilor heterosexuale".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.