Inspectorul general în exerciţiu din Departamentul de Stat al Statleor Unite, Stephen Akard, renunţă la funcţie şi va reveni în sectorul privat, la mai puţin de trei luni după ce predecesorul său a fost concediat pe neaşteptate de către preşedintele Donald Trump, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a spus că adjuncta lui Akard, Diana Shaw, va deveni noul inspector general în exerciţiu.

Predecesorul lui Akard, Steve Linick, care se alăturase Departamentului de Stat în 2013, a fost demis pe 15 mai, aceasta fiind cea mai recentă dintr-o serie de concedieri ale şefilor de autorităţi de supraveghere făcute de Trump. Aceste decizii au provocat îngrijorare în rândul democraţilor şi a unor republicani.

Democraţii din Congres au deschis o investigaţie legată de concedierea lui Linick de către preşedintele Donald Trump, care ar fi fost făcută la cererea secretarului de Stat, Mike Pompeo, unul dintre cei mai de încredere membri ai cabinetului său.

Parlamentarii democraţi afirmă că Trump l-ar fi concediat pe Linick pentru că acesta ar fi investigat vânzări de armament în Arabia Saudită.

Consilieri din Congres mai afirmă că Linick investiga dacă Pompeo s-a folosit de un consilier politic plătit din bani publici pentru ca acesta să efectueze sarcini personale pentru el şi soţia lui, cum ar fi să le plimbe câinele. Pompeo a respins acuzaţiile ca fiind ”nebuneşti” şi a negat că ar fi ştiut de obiectul investigaţiei lui Linick.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.