Un ”înotător profesionist” - a cărui identitate şi vârstă erau necunoscute - care traversa marţi Canalul Mânecii, din Anglia către Franţa, a fost dat ”dispărut”, a anunţat prefectura maritimă Manche şi a Mării Nordului, care a anunţat o întrerupere a căutărilor marţi seara, după mai multe ore de investigaţii şi angajarea unor mijloace impresionante, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul Operaţional de Supraveghere şi Salvare (CROSS) de la Gris-Nez - ”informat” marţi despre această dispariţie în largul Capului Gris-Nez - a angajat rapid două elicoptere militare - unul francez şi unul belgian -, o navă de patrulare a Marinei franceze, o vedetă de coastă a Jandarmeriei şi o canoe a salvamarilor (SNSM), a anunţat într-un comunicat prefectura.

Însă, ”în lipsa unor elemente complementare şi după investigarea intergală, timp de mai multe ore, a sectorului probabil al dispariţiei, prefectul maritim al Manche şi Mării Nordului” a decis, la ”propunetrrea CROSS”, ”întreruperea căutărilor cu mijloace dirijate”, a anunţat ea.snsm, 

Prefectuta a anunţat că au trecut ”peste şase ore” de la primul apel la CROSS şi anunţarea opririi căutărilor.

Identitatea şi vârsta înotătorului erau necunoscute, în acest stadiu, a anunţat o purtătoare de cuvânt.

Acest tip de traversări ale Canalului Mânecii de către ”profesionişti” , ”obligatoriu supravegheaţi” de către un vapor, sunt autorizate numai cu plecare din Anglia şi niciodată cu plecare din Franţa, a subliniat ea.

Departamentele din nordul Franţei au fost plasate marţi, de către Météo France, în alertă cod ”galben” de furtuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.