Senatorul american Bob Menendez, preşedintele foarte puternicei Comisii a Afacerilor Externe, a fost inculpat de corupţie, a doua inculpare a acestui ales democrat în mai puţin de zece ani, anunţă vineri procurorul New Yorkului, iar soţia sa Nadine Menendez a fost de asemenea inculpată, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Robert Menendez, în vârstă de 69 de ani, de origine cubaneză, născut la New York, este un veteran al politicii americane.

El a fost ales în New Jersey în Camera Reprezentanţilor în perioada 1993-2006, iar apoi în Senat.

El este una dintre cele mai influente voci în subiecte diplomatice, în capitala americană.

Alesul democrat a mai avut deja probleme cu justiţia federală.

Senatorul a fost inculpat de corupţie în 2015, un lucru foarte rar, însă procesul împotriva sa a fost anulat în 2017, pe când se apropia de sfârşit, din cauză că juraţii nu au ajuns la un verdict unanim.

În 2018, Departamentul Justiţiei, în timpul preşedinţiei republicanului Donald Trump, a cerut unui judecător să abandoneze toate procedurile cu privire la corupţie împotriva lui Robert Menendez.

El era acuzat de faptul că s-a folosit de funcţia de senator pentru a apăra interesele unui bogat prieten oftalmolog, om de afaceri şi donator din Florida, Salomon Melgen, în schimbul unor cadouri şi finanţări de campanie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.