Indonezia este prima ţară din lume care a autorizat vaccinul împotriva covid-19 Novavax, a anunţat luni întreprinderea americană, care va fi produs de către Serum Institute of India (SII) şi comercializat sub numele de ”Covovax”, un vaccin care foloseşte altă tehnologie decât cele autorizate larg în lume, numit ”subunitar”, pe bază de proteine, care declanşează un răspuns imunitar fără virus, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vaccinul poate fi depozitat la o temperatură cuprinsă între 2 şi 8°C, un lucru care-i facilitează distribuţia, mai ales în ţări mai puţin dezvoltate.

”Această primă autorizare a vaccnului împotriva covid-19 al Novavax ilustrează angajamentul nostru faţă de un acces mondial echitabil şi va acoperi o nevoie vitală a Indoneziei care, în pofida faptului că este a patra cea mai populată ţară din lume, continuă să acţioneze pentru a furniza suficiente vaccinuri populaţiei sale”, anunţă într-un comunicat CEO-ul Novavax Stanley Erck.

Primele livrări urmează să înceapă ”imediat”, se precizează în comunicat.

Novavax anunţă tot luni că a depus cereri de autorizare la Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) şi în Canada.

Cereri ale companiei americane se află în curs de examinare în Regatul Unit şi Australia, iar o cerere a fost depusă de asemenea la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Novavax precizează că urmează să depună o cerere de autorizare în Stsatele Unite ”până la sfârşitul anului”.

Întreprinderea a prezentat în iunie rezultate ale unor teste clinice realizate asupra unui număr de 30.000 de persoane în Statele Unite şi Mexic, care relevă o eficienţă de 90,4% împotriva covid-19 şi de 100% împotriva cazurilor grave către moderate.

Indonezia a afectată dur de pandemia covid-19.

Jakarta a impus restricţii stricte în cele mai afectate regiuni, unde a închis întreprinderi cnsiderate ”neesenţiale” şi a limitat puternic deplasările.

Situaţia s-a îmbunătăţit ulterior, iar Indonezia şi-a accelerat campania de vaccinare, însă este vorba despre o sarcină uriaşă în această ţară cu peste 270 de milioane de locuitori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.