India şi-a stabilit ca obiectiv să atingă neutralitatea carbonului în 2070, a anunţat la COP26, la Glasgow, premierul indian narendra Modi, relatează Belga.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Până în 2070, India va atinge obiectvul zero emisii nete” de carbon, a anunţat Modi într-un discurs pe l-a susţinut luni, la o zi după deschiderea Conferinţei ONU privind modificările climatice (COP26) în Regatul Unit.

Anunţarea noilor obiective în lupta împotriva modificărilor climatice ale Indiei - al patrulea cel mai mare poluator cu gaze cu efect de seră, după Ununea Europeană (UE) - era foarte aşteptată.

Modi a prezentat şi alte obiective în lupta împotriva încălzirii globale.

India urmează, astfel, să-şi crească - începând din 2030 - ”capacităţile energetice nonfosile” de la 50 la 500 de gigaWaţi, iar tot până atunci îşi va asigura 50% dintre nevoile în domeniul energiei din surse regenerabile.

”Până în 2030, India va reduce intensitatea carbonului în economia sa cu 45%”, a anunţat Modi, o creştere cu zece puncte procentuale faţă de promisiunile iniţiale de reducere a emisiilor de dioxid de carbon (CO2), raportat la PIB, faţă de 2005.

Acordul de la Paris, încheiat la finalul COP21, în 2015, evoca obiectivul unui ”echilibru” între emiterea şi absorbţia gazelor cu efect de seră ”în a doua jumătate a secolului”.

La presiunea ONU, tot mai multe ţări se angajează la această neutralitate a carbonului, majoritatea în 2050, iar unii în 2060 sau 2045.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.