Poliţia din statul Nagaland, din nord-estul Indiei, a acuzat treizeci de soldaţi pentru uciderea a şase mineri într-o operaţiune militară eşuată anul trecut, confundându-i cu militanţi, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a precizat că soldaţii au recurs la ”trageri nediscriminatorii şi disproporţionate” atunci când au tras în mineri, confundându-i cu militanţi.

Şase mineri au fost ucişi în atacul armat din decembrie anul trecut, lângă graniţa cu Myanmar.

Împuşcăturile din districtul Mon a reprezentat cel mai violent episod din ultimii ani în statul Nagaland, care a fost supus presiunilor unei insurgenţe conduse de grupuri militante locale.

De atunci, armata indiană şi-a cerut iertare pentru crimele comise şi a ordonat deschiderea propriei anchete.

Cu toate acestea, protestatarii din interiorul statul au făcut presiuni astfel încât guvernul să abroge Legea privind puterile speciale ale forţelor armate (AFSPA), o lege federală controversată care conferă armatei puteri mari, inclusiv protecţie împotriva urmăririi penale soldaţilor care ucid civili din greşeală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.