Poliţia din statul Nagaland, din nord-estul Indiei, a acuzat treizeci de soldaţi pentru uciderea a şase mineri într-o operaţiune militară eşuată anul trecut, confundându-i cu militanţi, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a precizat că soldaţii au recurs la ”trageri nediscriminatorii şi disproporţionate” atunci când au tras în mineri, confundându-i cu militanţi.

Şase mineri au fost ucişi în atacul armat din decembrie anul trecut, lângă graniţa cu Myanmar.

Împuşcăturile din districtul Mon a reprezentat cel mai violent episod din ultimii ani în statul Nagaland, care a fost supus presiunilor unei insurgenţe conduse de grupuri militante locale.

De atunci, armata indiană şi-a cerut iertare pentru crimele comise şi a ordonat deschiderea propriei anchete.

Cu toate acestea, protestatarii din interiorul statul au făcut presiuni astfel încât guvernul să abroge Legea privind puterile speciale ale forţelor armate (AFSPA), o lege federală controversată care conferă armatei puteri mari, inclusiv protecţie împotriva urmăririi penale soldaţilor care ucid civili din greşeală.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.