Consiliul indian de achizţii în domeniul apărării şi-a dat acordul în vederea achiziţionării din Franţa a 26 de avioane de tip Rafale în versiunea maritimă, destinate portavioanelor, şi a trei submarine de tip Scorpène, anunţă Ministerul indian al Apărării, care precizează că preţul şi alte condiţii urmează să fie negociate cu Guvernul francez, scrie site-ul 20minutes.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Invitarea ministrului indian Narendra Modi ca oaspete de onoare la Paris vineri, de Ziua Naţională a Franţei, pare să merite, comentează 20minutes.fr.

Negocieri ale acestor acorduri, aşteptate de mul timp, urmează să ţină cont de ”toate aspectele importante, inclusiv preţul de achiziţie a unor avioane similare de la alte ţări”, sublinia joi ministerul indian.

Versiunea destinată Marinei a avioanelor de tip Rafale ale Dassault Aviation este destinată primului portavion de fabricaţie indiană - INS Vikrant -, pus în serviciu în 2022.

India a cumpărat deja şase submarine de tip Scorpène, conceput de către Naval Group.

Cele trei submarine suplimentare urmează să fie fabricate ”cu un număr mai mare de conţinut indian”, de către Mazagon Dock Shipbuilders, în apropiere de Mumbay şi să ”creeze oportunităţi semnificative de locuri de muncă” la nivel local, se arată în comunicat.

New Delhi, care şi-a consolidat arsenalul militar în vederea unei modernizări a unor echipamente majoritar postsovetice, este unul dintre cei mari clienţi ai industriei franceze a apărării.

India a comandat alte 36 de avioane de tip Rafale în cursul unei vizite a lui Narendra Modi la Paris, în 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.