India a depăşit, vineri, pragul de 500.000 de decese provocate de Covid-19, deşi mulţi experţi sunt de părere că cifra reală este probabil mult mai mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministerul Federal al Sănătăţii a anunţat, vineri, că numărul deceselor a ajuns la 500.055, în creştere cu 1.072 în ultimele 24 de ore.
Numărul total de infecţtări a fost de 41,9 milioane, conform statisticilor, al doilea ca mărime, după Statele Unite.
Incidenţa a crescut în ultimele săptămâni din cauza tulpinii Omicron, extrem de contagioasă, dar ratele de infectare au scăzut în ultimele zile, iar Ministerul Sănătăţii a declarat, săptămâna trecută, că mai multe zone ale ţării au atins un plafon al infectării.
Experţii au precizat că tulpina Omicron nu va cauza multe decese, dar mai multe state au impus restricţii privind circulaţia, iar relaxarea acestora a început recent.
Autorităţile din zona Delhi, care include capitala, au anunţat vineri că liceele, facultăţile, restaurantele şi sălile de sport se vor deschide începând de săptămâna viitoare.
După ce au fost închise timp de aproape doi ani, mai întâi din cauza pandemiei de coronavirus, ulterior din cauza poluării ridicate, cursurile cu prezenţă fizică pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani vor fi reluate pe 14 februarie, a postat pe Twitter viceministrul din Delhi, Manish Sisodia.
Varianta Delta a adus sistemul de sănătate din India aproape de colaps, din cauza numărului ridicat de cazuri. 
Analiştii consideră că India a atins pragul de 500.000 de decese anul trecut.
Valul a cauzat cel puţin 200.000 de decese, în timp ce spitalele au rămas fără oxigen, iar pacienţii s-au grăbit să îşi procure medicamentele necesare.
Un studiu realizat de un grup de cercetare din SUA anul trecut a sugerat că între 3.4 milioane şi 4.7 milioane de oameni au murit în India din cauza coronavirusului.
Curtea Supremă a Indiei a dispus ca autorităţile să ofere despăgubiri familiilor îndurerate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.