Aproximativ 2.000 de “veste galbene” participă, sâmbătă, la manifestaţiile de la Paris, conform estimărilor autorităţilor locale. Protestele au fost marcate de incidente, iar 79 de persoane au fost reţinute. În întreaga ţară, numărul protestatarilor este 23.800, potrivit lci.fr. La Saint-Chamond (Loire), manifestanţii au bruscat o echipă a televiziunii BFMTV şi o jurnalistă de la La Tribune-Le Progres.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Le Figaro, un reporter şi un cameraman de la BFMTV, însoţiţi de doi agenţi de pază, transmiteau informaţii de la Saint-Chamond cu privire la blocajul de pe autostrada A47, în momentul în care manifestanţii au încercat să le ia camera. Camera de luat vederi a fost deteriorată, iar unul dintre însoţitorii echipei de televiziune a fost rănit lla mână. După acest incident, o jurnalistă de la La Tribune-Le Progres a fost agresată de două persoane care purtau veste galbene. “Un cuplu a bruscat-o încercând să îi ia telefonul cu care făcea fotografii. Alte veste galbene au intervenit pentru a recupera telefonul şi a i-l înapoia”, a Patrick Mauge, reprezentant al cotidianului francez.

BFMTV şi La Tribune-Le Progres urmează să depună plângere cu privire la aceste incidente.

La Paris, exista interes din partea a mii de persoane pentru a participa la o manifestaţie organizată în zona Versailles de Eric Drouet, figură marcantă a mişcării “vestelor galbene”. Acolo, au sosit dimineaţa câteva zeci de persoane. Manifestanţii au surprins însă şi, după un alt apel al lui Drouet, s-au strâns în Montmartre. Aproximativ 800 de “veste galbene” au defilat apoi pe străzile din Paris, iar treptat numărul manifestanţilor a ajuns la 2.000.

Până la ora locală 15.00, au fost reţinute 65 de persoane, între care şi Drouet. Incidente au avut loc în apropierea primăriei, unde forţele de ordine au folosit gazde lacrimogene. Un grup de manifestanţi a îngenuncheat în faţa forţelor de ordine.

La Touquet (Pas-de-Calais), manifestanţii au încercat, după ora 14.00, să se apropie de casa lui Emmanuel Macron. Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a-I dispersa pe protestatarii care încercau să le forţeze barajul.

La Toulouse, au ieşit pe stradă pentru a protesta peste o mie de “veste galbene”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.