Închiderea contului de Twitter al lui Donald Trump, după luarea cu asalt a Capitoliului, la Washington, la 6 ianuarie 2021, a fost o ”greşeală gravă”, afirmă Elon Musk pe Twitter, care consideră că aceasta a ”subminat încrederea publicului” în reţeaua de socializare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt de acord cu faptul că (Donald) Trump nu tweetează. Important este ca Twitter să corecteze o greşeală gravă (pe care a făcut-o) interzicându-i contul, în pofida unei încălcări a legii sau condiţiilor de utilizare. Deplafonarea preşedintelui în funcţie a subminat încrederea publicului în Twitter a jumătate din America”, apreciază Musk.

Musk face această declaraţie la o săptămână după ce a anunţat că reactivează contul pe Twitter al lui Donald Trump, după ce o majoritate slabă a votat în favoarea reintegrării fostului locatar al Casei Albe, care a anunţat că nu are niciun interes să revină pe Twitter.

Trump i-a răspuns atunci că va rămâne pe propria reţea de socializare, Truth Social.

Donald Trump nu a mai scris niciun tweet de la 8 ianuarie 2021, la două zile după ce susţinători de-ai săi au luat cu asalt Capitoliul.

Restabilirea contului lui Donald Trump ridică întrebări despre politica de reintegrare pe reţeaua de socializare.

La puţin timp cupă ce a finalizat cumpărarea platformei de socializare, cu 44 de miliarde de dolari, la sfârşitul lui octombrie, Elon Musk a dat asigurări că nicio decizie majoră cu privire la conţinut sau la reactivarea unui cont nu va fi luată fără intervenţia unui consiliu însărcvinat cu acest lucru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.