Serviciile de urgenţă au anunţat că au stins incendiul de la o mare rafinărie de petrol din Rusia, la două ore după ce a fost lovită de o dronă, a informat joi dimineaţa agenţia de presă TASS, citată de The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

TASS a declarat că incidentul a avut loc la rafinăria Ilsky, lângă portul Novorossiysk de la Marea Neagră, în regiunea Krasnodar.

Cu o zi mai devreme, un depozit de combustibil de la vest a luat foc în apropierea unui pod care leagă Rusia de peninsula ocupată Crimeea.

„O a doua noapte agitată pentru serviciile noastre de urgenţă”, a scris guvernatorul din Krasnodar, Veniamin Kondratyev, pe Telegram, adăugând că rezervoarele cu produse petroliere au fost în flăcări la rafinăria Ilsky.

Nu au fost victime, a spus el, invocând rapoarte preliminare şi nu a spus cum a izbucnit incendiul.

Ucraina îşi revendică rareori responsabilitatea pentru ceea ce Moscova spune că sunt lovituri frecvente cu drone împotriva infrastructurii şi ţintelor militare, în special în regiunile apropiate Rusiei.

Moscova a acuzat Ucraina pentru un atac din 29 aprilie care a incendiat un depozit de petrol din Sevastopol. Armata de la Kiev spune că subminarea logisticii Rusiei face parte din pregătirile pentru o contraofensivă mult aşteptată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.