Ministrul grec însărcinat cu protecţia cetăţenilor, Notis Mitarakis, a demisionat vineri "din motive personale", a anunţat biroul premierului Kyriakos Mitsotakis într-un comunicat de presă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse din cadrul biroului premierului, plecarea sa este legată de faptul că acesta a fost în concediu în ultimele zile, în timp ce Grecia se confrunta cu o situaţie de criză din cauza incendiilor.

Acest anunţ intervine la o lună de la alegerile generale care au permis partidului conservator Noua Democraţie al lui Kyriakos Mitsotakis să se menţină la putere.

Notis Mitarakis va fi înlocuit de Yannis Oikonomou, în vârstă de 49 de ani, fost purtător de cuvânt al guvernului conservator în timpul primului său mandat (iulie 2019 - mai 2023), în prezent deputat al Noii Democraţii.
 
Ministru al migraţiei în timpul primului mandat conservator, Notis Mitarakis, în vârstă de 50 de ani, a urmat o politică strictă în materie de migraţie, Grecia fiind acuzată în mai multe rânduri că a respins brutal migranţi, ceea ce guvernul a negat întotdeauna. 
 
În ultimele două săptămâni, Grecia s-a luptat cu incendii majore, alimentate de vântul puternic şi temperaturi caniculare. Până în prezent, incendiile au făcut cinci victime, iar aproximativ 50.000 de hectare de pădure şi mărăciniş au fost cuprinse de flăcări.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.