Au fost ordonate evacuări în Nea Anghialos, un oraş afectat de incendii din regiunea de centru-est a Greciei, în apropiere de Volos, în urma unei explozii care s-a produs într-un depozit de muniţii, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al pompierilor, Yannis Artopios.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"O parte a depozitului de muniţii din cazarma forţelor aeriene din Nea Aghialos este în flăcări şi a avut loc o explozie", a declarat Yannis Artopios, adăugând că şapte avioane şi trei elicoptere se aflau la faţa locului pentru a stinge incendiile din această parte a câmpiei Tesaliei, care arde de miercuri.

"Avioanele operează în măsura posibilităţilor, din cauza exploziilor" de la acest depozit al armatei, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Potrivit presei, depozitul conţinea armament pentru avioanele F-16 ale escadrilei de vânătoare din Nea Anghialos, bombe de 453,6 şi 907,2 kg, precum şi alte arme precum rachete.

Trei nave de patrulare ale pazei de coastă, 22 de iahturi şi două remorchere au participat la transferarea populaţiei evacuate din portul Nea Anghialos în portul Volos, potrivit poliţiei portuare.

"Este o situaţie fără precedent", a declarat Achilleas Beos, primarul din Nea Aghialos, pentru Radio Skai. "Vitrinele magazinelor au fost sparte, va fi o noapte dificilă", a subliniat el.

În ultimele două săptămâni, Grecia a fost cuprinsă de un val de căldură şi de incendii de pădure care au provocat moartea a patru persoane, inclusiv a doi piloţi ai forţelor aeriene, în Evia (la est de Atena), când avionul lor s-a prăbuşit marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.