Incendii de vegetaţie au izbucnit în mai multe părţi din vestul Statelor Unite, după ce aici a fost înregistrată una dintre cele mai călduroase săptămâni din istorie, relatează NBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Meteorologii sunt îngrijoraţi că un alt val de căldură ar putea veni săptămâna viitoare în Vest, ceea ce ar determina un risc şi mai mare de incendii.

Săptămâna trecută au fost înregistrate unele dintre cele mai ridicate temperaturi din ultimele decenii în partea de vest a SUA, depăşind sute de recorduri zilnice, precum şi câteva dintre cele mai mari valori înregistrate vreodată pentru luna iunie.

În Valea Morţii au fost 128F (53,3 grade Celsius), iar în Denver, trei zile consecutiv, 100F (37,7C), valoare rar întâlnită aici.

Tucson s-a confruntat cu opt zile consecutive în care temperaturile au trecut de 110F (43,3C), doborând recordul pentru cele mai multe zile în care a fost depăşit acest prag şi marcând cea mai călduroasă săptămână pentru acest oraş. În Phoenix a fost stabilit de asemenea un record, după şase zile consecutive în care temperaturile au fost de 115F (46,1C) sau mai mari. 

În weekend au izbucnit mai multe incendii în statele din vest, inclusiv California, Colorado, Arizona şi Oregon.

Au fost emise mai multe ordine de evacuare, în weekend, în comitate precum Monterey şi Shasta.

Luni, 7 milioane de oameni din şase state se aflau în zone cu alertă roşie, după ce au fost înregistrate şi viteze ale vântului de 65 kmh.

Las Vegas a fost inclus în zona de risc de incendiu.

Valul de căldură aşteptat săptămâna viitoare este estimat că va afecta nordul Californiei şi regiunea Pacific Northwest.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.