Cel puţin 99 de persoane au murit în incendiile de pădure care au devastat regiunea Valparaiso, în centrul statului Chile, a anunţat duminică, Serviciul de medicină legală chilian (SML), însărcinat cu compilarea datelor legate de această criză, relatează presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

SML a primit un total de 99 de persoane, dintre care 32 au fost identificate. În plus, au fost efectuate 25 de autopsii, a precizat SML într-un comunicat de presă. Bilanţul anterior, prezentat de preşedintele chilian Gabriel Boric, era de 64 de morţi.

Gabriel Boric a avertizat că bilanţul va "creşte semnificativ", potrivit AFP.

Incendii care s-au extins rapid

Zonele din jurul staţiunii balneare Vina del Mar au fost printre cele mai afectate, iar echipele de salvare întâmpină dificultăţi în a ajunge în toate zonele afectate, explică Reuters. Incendiile de pădure, care sunt frecvente în Chile în timpul lunilor de vară, au provocat anul trecut moartea a 27 de persoane şi au ars peste 400.000 de hectare.

"Suprafaţa afectată de incendii în prezent este mult mai mică decât anul trecut, dar numărul de hectare afectate creşte foarte rapid", a declarat sâmbătă ministrul de Interne, Carolina Toha.

Unele dintre incendiile care se propagă în apropierea zonelor urbane au "un potenţial foarte ridicat să afecteze oameni, locuinţe şi instalaţii", a subliniat ea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.