Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, şi-a exprimat, marţi, îngrijorarea cu privire la recunoaşterea de către Rusia a celor două republici autoproclamate din estul Ucrainei, avertizând că „o escaladare militară ar creşte semnificativ riscul unor încălcări grave ale drepturilor omului”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Michelle Bachelet a afirmat într-un comunicat al ONU, că este „profund îngrijorată” în urma deciziei preşedintelui rus, Vladimir Putin, de a recunoaşte independenţa republicilor separatiste Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei.
„Orice escaladare semnificativă a acţiunii militare creează un risc crescut de încălcări grave ale drepturilor omului, precum şi de încălcări ale dreptului internaţional umanitar”, a spus Bachelet.
Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului a subliniat că „în acest moment critic, prioritatea noastră, mai presus de toate, trebuie să fie evitarea unei noi escaladări, a victimelor civile, a strămutărilor şi distrugerii infrastructurii civile.
„Facem apel către toate părţile să înceteze ostilităţile şi să ia calea dialogului, în loc să pregătească terenul pentru acte violente ulterioare”, a adăugat ea.
Agenţia pentru drepturile ONU va „continua să monitorizeze situaţia îndeaproape de la birourile de pe ambele părţi ale liniei de contact din estul ţării”, a mai menţionat Bachelet.
Recunoaşterea independenţei celor două regiuni încalcă Acordul de la Minsk şi sporeşte temerile potrivit cărora Moscova pregăteşte o invazie la scară largă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.