Aproximativ 170 de migranţi ar fi murit în două accidente în Marea Mediterană, a informat UNHCR – agenţia de imigraţie a ONU, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marina italiană a informat că o navă s-a scufundat în apropierea coastei Libiei cu 117 persoane aflate la bord, iar autorităţile spaniole şi marocane au încercat să găsească o navă dispărută în vestul Mării Mediterane.

UNHCR nu a putut verifica numărul morţilor. Peste 2.200 de persoane şi-au pierdut viaţa încercând să traverseze Marea Mediterană în 2018.

„Nu putem ignora numărul mare de persoane care mor chiar la intrarea în Europa. Ar trebui făcute toate eforturile pentru a salva vieţile celor de pe mare”, a afirmat Înaltul Comisar al ONU privind refugiaţii, Filippo Grandi, într-un comunicat de presă.

Prima barcă a dispărut, conform rapoartelor, având 53 de persoane la bord în partea vestică a Mării Mediterane. Un supravieţuitor primeşte îngrijiri medicale în Maroc după ce a petrecut 24 de ore în mare. O căutare de câteva zile a navei nu a avut succes până în acest moment.

A doua navă a părăsit Libia sâmbătă conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (IOM). Purtătorul de cuvânt al IOM, Flavio Di Giacomo a declarat că trei supravieţuitori i-au informat că 120 de persoane se aflau la bord când a părăsit oraşul Garbulli din Libia.

Un avion militar italian a aruncat două bărci de salvare după ce a văzut cum nava s-a scufundat. Trei persoane care sufereau de hipotermie au fost scoase din apă de un elicopter şi sunt tratate pe insula Lampedusa, a informat Fabio Agostini de la marina italiană.

IOM a informat că 4.216 au ajuns în Europa traversând marea în primele 16 zile din 2019, dublu faţă de cei care au ajuns în aceeaşi perioadă în 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.