Împăratul Naruhito şi-a proclamat în mod oficial înscăunarea pe tronul Japoniei, într-o ceremonie complicată, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Naruhito, în vârstă de 59 de ani, şi-a început domnia în luna mai, după abdicarea tatălui său, fostul împărat Akihito.

Dar urcarea sa pe tron este abia acum oficializată, printr-o serie de ritualuri tradiţionale.

În acest timp. Japonia se reface după efectele taifunului Hagibis, care a provocat moartea a aproape 80 de oameni. O paradă a fost anulată, în semn de respect faţă de victime şi familiile lor.

În timpul ceremoniei de înscăunare, numită, Sokui no Rei, împăratul Naruhito s-a aşezat pe tronul înalt de 6,5 metri. Acesta a citit o proclamaţie oficială, fiind îmbrăcat cu o robă în tonuri de galben-portocaliu, pe care împăraţii o poartă doar în ocazii speciale.

”Jur că voi acţiona numai în concordanţă cu constituţia şi îmi voi îndeplini responsabilităţile ca simbol al statului şi pentru unitatea poporului”, a spus împăratul.

Soţia sa, împărătesa Masako, a stat pe un tron alăturat.

Premierul Shinzo Abe a ţinut un discurs de felicitare, urmat de strigăte de ”Banzai”, care se traduc cu ”trăiască împăratul”.

Ceremonia, care a avut loc mare parte în linişte, a avut loc în  prezenţa unei săbii şi a unei bijuterii antice, comori sacre care simbolizează puterea imperială.

Sute de demnitari străini, între care prinţul Charles al Marii Britanii, dar şi preşedinte României, Klaus Iohanis, participă la ceremonii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.