Huawei a răspuns administraţiei Trump după ce preşedintele american a declarat o stare de urgenţă economică pentru a interzice tehnologiile de la „adversarii străini”, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Starea de urgenţă economică permite guvernului american să interzică tehnologia şi serviciile de la „adversarii străini” care aduc „riscuri inacceptabile” pentru securitatea naţională, printre care şi spionajul cibernetic şi sabotajul.

Acest ordin nu face referire la o anumită ţară sau companie însă a fost dat după mai multe luni de presiune din partea SUA asupra Huawei. Guvernul american suspectează că echipamentele companiei chineze de telecomunicaţii sunt folosite de Beijing pentru a-şi spiona adversarii.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Într-un comunicat publicat în ziarul de stat chinez Global Times, Huawei a informat: „Dacă SUA vor restricţiona Huawei, nu vor face ţara mai sigură şi nici mai puternică. Acest lucru doar va forţa SUA să folosească echipamente mai scumpe şi inferioare, rămânând în urma altor ţări iar în cele din urmă afectând companiile şi consumatorii americani”.

Compania a informat că este dispusă să „comunice cu SUA pentru a asigura securitatea produselor”.

Departamentul Comerţului a informat că va adăuga Huawei pe „lista de entităţi”, interzicând companiei să achiziţioneze componente şi tehnologie de la firmele SUA fără aprobarea guvernului.

China şi SUA au crescut tarifele pentru bunuri într-un conflict care a început după ce americanii au acuzat Beijingul de practici comerciale incorecte. Discuţiile dintre Washington şi Beijing se află într-un impas, crescând posibilitatea unui război comercial.

Gao Feng, un purtător de cuvânt al Ministerului Comerţului din China, a declarat: „China a subliniat de multe ori că securitatea naţională nu ar trebui să fie folosită drept scuză pentru protecţionism comercial”.

Un purtător de cuvânt al departamentului de afaceri externe din China a declarat: „Facem apel la SUA să se oprească din opresiune faţă de companiile chineze sub pretextul unor îngrijorări privind securitatea şi să ofere un mediu just şi fără discriminări pentru operaţiunile de investiţii”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.