Hong Kong-ul a confirmat, joi, că va relaxa restricţiile anti-COVID, unele dintre cele mai stricte din lume. Drept urmare, saloanele de înfrumuseţare, cinematografele şi sălile de sport îşi vor redeschide uşile din 21 aprilie, deoarece cazurile de infectare sunt sub 2.000 pe zi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oraşul condus de China a fost lovit de un al cincilea val de coronavirus de la începutul acestui an, care a afectat afacerile şi a dus la peste 8.600 de decese, multe în ultimele două luni, deşi cazurile au scăzut în ultimele zile.

Restricţiile anti-COVID au afectat afacerile, iar aproximativ 70.000 de persoane au părăsit oraşul în februarie şi martie, comparativ cu aproximativ 17.000 de persoane în decembrie, situaţie care a provocat îngrijorări cu privire la statutul Hong Kong-ului ca centru financiar global.

Guvernul a anunţat, joi, că cel mult patru persoane se vor putea aduna la orice oră începând cu 21 aprilie, în prezent numărul permis fiind de două persoane. De asemenea, restaurantele ar putea rămâne deschise până la ora 22.00, programul fiind prelungit de la ora 18.00, iar şcolile urmează să reia cursurile în format fizic de săptămâna viitoare.

Barurile şi plajele rămân închise.

”Cazurile au scăzut de la un vârf de peste 70.000 pe zi la peste 1.000 astăzi; dacă... guvernul tot nu relaxează (restricţiile), cred că va avea un impact mare asupra societăţii şi economiei Hong Kong-ului”, a declarat şefa executivului, Carrie Lam, în cadrul unei conferinţe de presă.

Numărul cazurilor zilnice din Hong Kong a fost sub 2.000 timp de o săptămână, iar oraşul a înregistrat 1.272 de cazuri miercuri.

Graniţa Hong Kong-ului a fost efectiv închisă din 2020, puţine zboruri au putut ateriza, iar pasagerii nu au putut tranzita oraşul.

Pentru unele companii, relaxarea poate fi tardivă, deoarece mulţi patroni spun că au fost nevoiţi să concedieze personal în timp ce se străduiesc să plătească chiria într-una dintre cele mai scumpe pieţe imobiliare din lume.

Până în acest an, Hong Kong a ţinut sub control coronavirusul în comparaţie cu multe alte oraşe de dimensiunea sa, dar cel mai recent val de infecţii i-a afectat sistemul medical, iar încrederea publicului în guvernul oraşului este la cel mai scăzut nivel istoric.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.