Poliţia din Hong Kong a tras cu tunuri cu apă şi gaze lacrimogene, pentru a dispersa manifestanţii violenţi, duminică, a doua zi de proteste violente din oraşul controlat de China, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestatarii, dintre care mulţi îmbrăcaţi în negru şi purtând măşti, au aruncat cu proiectile incendiare, unii mergând pe străzi laterale. Până acum nu au mai fost folosite tunurile cu apă pentru a dispersa demonstranţii anti-guvernamentali, de-a lungul anilor.

Operatorul feroviar MTR a suspendat unele servicii, pentru a preveni adunarea oamenilor Dar zeci de mii de protestatari, care cer democraţie în fosta colonie britanică, au ajuns pe un stadion în portul Kwai Chung, de unde au mărşăluit către Tsuen Wan, aflat în apropiere.

Unii dintre protestatari au luat pietre din pavaj şi au aruncat cu ele, în timp ce alţii au vărsat detergent pe caldarâm pentru a-l face alunecos pentru poliţie. Au avut loc multiple ciocniri, în condiţiile în care protestatarii au spart ferestre de magazine şi au aruncat înapoi spre poliţie recipientele cu gaze lacrimogene.

Marea majoritate a manifestanţilor au fost paşnici, dar mulţi s-au dispersat în cel puţin patru locaţii din Hong Kong, pentru a lansa demonstraţii mai mici, pe care poliţia a încercat să le risipească, uneori cu gaze lacrimogene.

În unele zone a existat o senzaţie de haos, din cauza sirenelor poliţiei, gazelor lacrimogene în zone intens populate şi a ciocnirilor de pe străzi.

Violenţele de sâmbătă şi duminică marchează o revenire a tulburărilor, după zilele de demonstraţii paşnice. Protestele, declanşate în iunie de un proiect care prevedea posibilitatea extrădării locuitorilor din Hong Kong pentru judecarea în China continentală, zguduie oraşul de trei luni, uneori provocând perturbări serioase, inclusiv la aeroport.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.