Hoda Muthana, tânăra în vârstă de 24 de ani care a fugit din SUA pentru a se alătura ISIS a declarat pentru NBC News că nu crede că va avea nicio problemă în a se întoarce în ţară în ciuda faptului că administraţia Trump a informat că nu i se va permite intrarea în Statele Unite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muthana a părăsit SUA pentru a se alătura ISIS în 2014 iar acum se află într-o tabără de refugiaţi din Siria împreună cu fiul ei de 18 luni după ce a părăsit ultima enclavă controlată de gruparea teroristă.

Preşedintele Donald Trump a afirmat miercuri că i-a transmis Secretarului de Stat Mike Pompeo să îi refuze intrarea în ţară lui Muthana. Pompeo a declarat joi că ea nu este cetăţean american şi că nu va putea intra în ţară.

Muthana, care s-a născut în New Jersey şi a locuit în Alabama, doreşte să se întoarcă în SUA iar familiei ei a dat în judecată administraţia Trump pentru a-i fi recunoscută cetăţenia americană.

„Ştiu că eram cetăţeană americană. Când am încercat să obţin un paşaport a fost foarte uşor. A venit în 10 zile. Aşa că am crezut că nu va fi nicio problemă şi sunt sigură că nu va fi, ştiu că avocatul meu lucrează în acest sens şi va câştiga cazul”, a afirmat ea într-un interviu acordat NBC News.

Întrebată fiind ce se va întâmpla dacă se va întoarce în SUA, ea a afirmat: „Cu siguranţă, voi face închisoare”.

Muthana este fiica unui fost diplomat yemenit. Avocaţii familiei ei susţin că guvernul a decis că ea nu este cetăţeană americană pentru că tatăl ei avea statut de diplomat în momentul naşterii ei în Hackensack, New Jersey.

Conform Serviciilor de Imigraţie şi Cetăţenie din SUA, o persoană născută în SUA având un părinte ofiţer diplomatic nu este supusă legilor americane şi nu este considerată automat cetăţean american la naştere.

Administraţia Obama a decis iniţial că Muthana nu este cetăţeană americană şi i-a informat familia că îi va revoca paşaportul în ianuarie 2016.

Avocaţii familiei susţin acum că tatăl ei nu mai era diplomat în momentul naşterii lui Muthana iar astfel ea a avut un paşaport american legitim când a plecat în Siria.

Muthana a acordat un interviu NBC News în cortul ei din tabăra al-Houl din nord-estul Siriei, rezervată pentru familiile soldaţilor străini ai ISIS. În tabără se află în jur de 1.600 de persoane, doar copii şi femei, din 48 de ţări, conform statisticilor furnizate de liderul taberei.

Muthana a declarat că se teme pentru viaţa ei, pericolul venind nu de la gardienii din tabără ci de la celelalte soţii ale soldaţilor ISIS după ce ea a declarat că a regretat că a călătorit în Siria şi că a fost „spălată pe creier” de gruparea teroristă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.