Ministrul de Externe al Germaniei, Heiko Maas, a declarat că trebuie să aibă loc o discuţie privind redeschiderea acordului privind Brexitul, dar numai dacă toate ţările UE susţin acest lucru, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În final, va exista întrebarea privind redeschiderea acordului, care are nevoie de aprobarea tuturor celor 27 de state membre, acest lucru însemnând că toată lumea trebuie să participe. Acest lucru trebuie discutat acum”, a declarat Maas pentru postul de televiziune de stat ZDF joi.

Maas declarase mai devreme joi că este „greu de crezut” că acordul privind Brexitul ar putea fi renegociat.

Miercuri, cancelarul german Angela Merkel a afirmat în faţa parlamentarilor că, din punctul ei de vedere, „este clar că nu pot avea loc renegocieri”, conform a doi parlamentari.

Acordul privind Brexitul a fost respins de parlamentul britanic în această săptămână iar premierul britanic Theresa May trebuie să revină cu un „plan B” luni, în faţa parlamentarilor. Ea a declarat că va începe discuţii cu liderii partidelor aflate în parlament pentru a încerca să ajungă la un acord care ar putea fi aprobat de parlament, acest lucru sugerând că Marea Britanie ar putea încerca renegocierea acordului cu UE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.