Cuba va facilita vizitele în ţara natală a cubanezilor din Statele Unite ale Americii, a anunţat ministrul cubanez de externe, Bruno Rodriguez, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Guvernul SUA se închide, iar Cuba se deschide", a declarat Rodriguez, la o întrunire de la Washington a cubanezilor care susţin regimul de la Havana.

El a spus că cetăţenii cubanezi din SUA nu vor mai avea nevoie de o revizuire specială a paşapoartelor lor înainte de a vizita insula.

Rodriguez a subliniat că procedura a fost mai greu de urmat după ce Washingtonul a expulzat 15 diplomaţi cubanezi, ca urmare a misterioaselor atacuri asupra personalului american din Cuba.

“Este inacceptabil şi imoral, din punctul de vedere al Guvernului cubanez, ca oamenii să aibă de suferit în urma divergenţelor politice", a spus el.

Rodriguez a mai spus că Havana va facilita şi obţinerea cetăţeniei de către copiii americani de origine cubaneză născuţi în SUA.

De asemenea, Havana va permite şi revenirea unor cubanezi care au părăsit ilegal ţara.

În SUA trăiesc două milioane de cubanezi, notează Reuters.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.