Aripa armată a Hamas a declarat miercuri că Kfir Bibas, în vârstă de 10 luni, fratele său de patru ani şi mama lor, care erau ţinuţi ostatici, au fost ucişi în timpul bombardamentelor israeliene asupra Fâşiei Gaza, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Familia Bibas a cerut în repetate rânduri eliberarea lor.

Kfir a fost răpit din kibbutzul Nir Oz împreună cu fratele său mai mare, Ariel, mama lor, Shiri, şi tatăl, Yarden. El era cel mai mic dintre cei aproximativ 30 de copii care au fost luaţi ostatici.

Armata israeliană a declarat că verifică afirmaţia Brigăzilor Al-Qassam. Ulterior, Forţele de Apărare israeliene (IDF) au publicat o nouă declaraţie pe Telegram cu privire la bebeluşul Kfir Bibas, dar nu au confirmat dacă acesta a fost ucis

„În timpul masacrului Hamas din 7 octombrie, familia Bibas, inclusiv Kfir Bibas, în vârstă de 10 luni, fratele său de 4 ani, Ariel Bibas, şi mama lor Shiri Bibas au fost răpiţi în viaţă în Gaza. Barbarismul şi cruzimea Hamas sunt expuse lumii întregi. Reprezentanţii IDF au vorbit cu familia Bibas în urma recentelor relatări şi sunt alături de ei în aceste momente dificile. IDF evaluează acurateţea informaţiilor”, se arată în declaraţie.

Pe de altă parte, armata israeliană subliniază că mişcarea Hamas „este în întregime responsabilă pentru securitatea tuturor ostaticilor din Fâşia Gaza”.

„Hamas trebuie să fie trasă la răspundere. Acţiunile Hamas continuă să pună în pericol ostaticii, printre care se numără nouă copii. Hamas trebuie să ne elibereze imediat ostaticii. IDF, împreună cu alte agenţii de securitate, vor continua să fie alături de familia Bibas, precum şi de toate familiile ostaticilor şi ale persoanelor dispărute”, arată IDF.

Israelul declarase anterior că, în evaluarea sa, există 161 de persoane capturate în Israel la 7 octombrie care sunt încă ţinute captive în Gaza.

 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.