Hamas le cere palestinienilor să rămână în casele lor după ce Israelul a emis ordine de evacuare generală în Gaza avertizând că un atac masiv este iminent, relatează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autoritatea Hamas care se ocupă de refugiaţi a făcut apel la locuitorii din nordul teritoriului să "rămână neclintiţi în casele lor şi să rămână fermi în faţa acestui război psihologic dezgustător purtat de ocupant".

Israelul a ordonat evacuarea în 24 de ore a nordului Fâşiei Gaza, inclusiv a oraşului Gaza, unde locuiesc circa 1,1 milioane de persoane.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Palestinienii ar putea fugi doar în sudul Fâşiei Gaza, în condiţiile în care Israelul a izolat complet teritoriul.

ONU spune că 400.000 de palestinieni şi-au părăsit deja locuinţele.

Armata israeliană a declarat că va acţiona "în mod semnificativ" în oraşul Gaza în următoarele zile, iar civilii se vor putea întoarce doar atunci când va fi făcut un alt anunţ. "Civili din oraşul Gaza, evacuaţi-vă spre sud pentru siguranţa voastră şi a familiilor voastre şi distanţaţi-vă de teroriştii Hamas care vă folosesc ca scuturi umane", a declarat armata într-un comunicat.

"Teroriştii Hamas se ascund în oraşul Gaza în interiorul tunelurilor de sub case şi în interiorul clădirilor populate cu civili nevinovaţi", afirmă armata.

Un oficial al Hamas a declarat că avertismentul privind relocarea din Gaza este "propagandă falsă" şi a îndemnat cetăţenii să nu se lase păcăliţi.

Organizaţia Naţiunilor Unite consideră că este imposibil ca o astfel de mişcare de persoane să aibă loc "fără consecinţe umanitare devastatoare". Ambasadorul Israelului la ONU, Gilad Erdan, a calificat drept "ruşinos" răspunsul ONU la avertismentul Israelului către locuitorii din Gaza.

Israelul a jurat să anihileze gruparea militantă Hamas, care a condus atacurile de sâmbătă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.