Ministerul Sănătăţii condus de Hamas a anunţat sâmbătă că nouă persoane au fost ucise de focuri de armă israeliene asupra unei mulţimi care aştepta să fie distribuite ajutoare în nordul Fâşiei Gaza, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cel puţin nouă oameni au devenit martiri şi alte zeci de persoane au fost rănite de tiruri de la tancuri şi obuze ale armatei de ocupaţie israeliene", în timp ce "aşteptau camioanele de ajutor la sensul giratoriu Koweit", a precizat ministerul.

"Răniţii au fost transportaţi la spitalul Baptiste-Ahli", a declarat Mahmoud Basal, un purtător de cuvânt al apărării civile din Gaza, descriind "răni foarte grave, unele răni provocate de schije".

La 14 martie, Ministerul Sănătăţii din Gaza anunţase deja 20 de morţi şi peste o sută de răniţi în urma " tirurilor israeliene " în circumstanţe similare în acelaşi sector. În ziua următoare, armata israeliană a făcut referire la focuri de armă trase de "palestinieni înarmaţi", negând aceste acuzaţii.

La 29 februarie, o distribuire de ajutoare s-a transformat, de asemenea, într-o tragedie în vestul oraşului Gaza, murind 120 de persoane.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.