Mişcarea islamistă Hamas, la putere în Gaza, a anunţat miercuri că va lansa 130 de rachete către teritoriul israelian ca ripostă la atacurile Statului evreu care au provocat uciderea comandanţilor grupării militare şi au distrus al alt imobil în enclava palestiniană, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aripa militară a Hamas a lansat rachete către trei oraşe din Israel (Ashkelon, Netivot, Sderot) "ca răspuns" la raidul asupra Al-Shorouk şi la moartea unui grup de comandanţi", a indicat organizaţia în comunicat.

Sirene s-au auzit în metropola Tel Aviv, a constatat o jurnalistă AFP. 

Serviciile israeliene afirmă că au ucis în total zece responsabili Hamas dar şi executivi ai Jihadului islamic, a doua grupare islamistă armată din Fâşia Gaza, în raiduri de luni seara. 

Pentru armată, atacurile asupra Gaza se vor o ripostă cu "peste 1.000 de rachete" lansate de diferite grupări armate către Statul evreu de luni. 

Hamas a lansat o primă salvă de rachete către Israel în semn de "solidaritate" cu mai mult de 900 de palestinieni răniţi în confruntări cu Poliţia israeliană în Ierusalimul de Est ocupat. 

Un soldat israelian a murit în incendii antitanc ale mişcării Hamas, a anunţat armata.     

Cu puţin timp înainte de această ultimă salvă de rachete, un edificiu de zece etaje - 14 potrivit armatei - situat în oraşul Gaza a fost pulverizat de atacurile israeliene, a constatat o jurnalistă a AFP.         

Turnul Al-Shorouk, în care se află postul de televiziune palestinian Al-Aqsa, este al treilea edificiu ridicat în Fâşia Gaza care este distrus de luni seară când a escaladat militar situaţia între Israel şi mişcarea islamistă Hamas. 

Hamas a lansat marţi seară un prim atac cu proiectile către Tel-Aviv, după distrugerea completă a unui imobil cu zece etaje în centrul oraşului Gaza, în care îşi aveau birourile lideri ai mişcării. 

Raportând în noaptea distrugerii unui al doilea imobil, care adăpostea spaţiile unei televiziuni locale, locuinţe şi magazine la nouă etaje, Hamas a lansat o nouă salvă.   

Armata israeliană a confirmat că a ţintit clădiri în centrul Gaza, indicând faptul că au fost folosite de Hamas pentru activităţile sale.            

Aceste noi violenţe, cele mai intense de şapte ani, au provocat moartea a cel puţin 62 de oameni de ambele părţi - 56 în Gaza, printre care 14 copii, şi şase în Israel. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.