Hackerii vizează organizaţiile de caritate europene ce fac eforturi să ajute refugiaţii ucraineni care fug din ţară în urma invaziei Rusiei, a declarat, miercuri, un înalt oficial ucrainean din domeniul securităţii cibernetice, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Presupunem că aceasta este o altă dovadă a extinderii războiului cibernetic în ţările NATO”, a spus Victor Zhora, directorul adjunct al Serviciului de Stat al Comunicaţiilor Speciale şi Protecţiei Informaţiilor din Ucraina.

Victor Zhora nu a oferit prea multe detalii în acest sens. Declaraţiile sale vin în urma unui raport publicat la începutul acestei luni, care susţinea că hackeri anonimi încercau să perturbe personalul guvernamental european implicat în gestionarea fluxului masiv de refugiaţi ucraineni.

Peste 3.5 milioane de persoane au părăsit Ucraina de când Rusia a început invazia pe 24 februarie, potrivit Agenţiei ONU pentru Refugiaţi, fiind cea mai rapidă criză a refugiaţilor din Europa de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.