Partenerii coaliţiei de guvernare din Germania au ajuns duminică la un acord pentru a-l muta pe şeful serviciilor secrete, Hans-Georg Maassen, într-o nouă poziţie cu acelaşi salariu după ce o decizie de a-l promova a fost criticată dur, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În loc să îl plaseze pe un post mai bine plătit din Ministerul de Interne, aşa cum se decisese iniţial, guvernul a decis că Maassen va deveni consilier special al ministerului privind problemele europene şi internaţionale, inclusiv migraţia, a declarat ministrul de Interne, Horst Seehofer, în timpul unei conferinţe de presă.

„În politică, trebuie luată în considerare reacţia oamenilor”, a declarat Seehofer.

Soarta lui Maassen a devenit subiectul unei lupte pentru putere, cancelarul Angela Merkel şi social-democraţii dorind să îl concedieze în timp ce Seehofer l-a susţinut.

Maassen a fost criticat în ultimele săptămâni pentru că ar fi distribuit membrilor Alianţei pentru Germania (AfD) rapoarte guvernamentale confidenţiale şi că a sfătuit partidul cum să evite să fie supravegheaţi de agenţia sa.


El a fost criticat şi pentru că a pus la îndoială autenticitatea videoclipurilor în care sunt arătate violenţele din timpul unor proteste faţă de imigranţi din Chemnitz.
Un comunicat al guvernului german a anunţat anterior că Maassen va primi postul de secretar de stat în Ministerul de Interne, însă această decizie a fost criticată dur deoarece el urma să aibă un salariu mai mare în noul post iar social-democraţii au fost nemulţumiţi deoarece acest lucru însemna că unul dintre secretarii de stat din partidul lor urma să părăsească ministerul pentru a-i face loc lui Maassen.

Seehofer a insistat că această dispută nu a afectat stabilitatea coaliţiei: „Nu a existat în niciun moment o dezbatere sau o ameninţare la adresa coaliţiei.”

Liderul social-democraţilor, Andrea Nahles, a numit decizia „un semn bun” pentru coaliţie şi a declarat că acum partidele „pot să se întoarcă la problemele principale.”
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.