Membrii Guvernului francez au făcut scut în jurul ministrul Bugetului, Gerald Darmanin, care a fost acuzat de viol într-un caz vechi de aproape zece ani, scrie France24.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă, biroul procurorului general din Paris a confirmat că a redeschis investigaţia privind acuzaţiile împotriva lui Darmanin. Acesta este acuzat că a forţat o femeie să întreţină relaţii sexuale în schimbul promisiunii că o va ajuta să scape de o problmă în instanţă.

Sophie Spatz, o fostă escortă în vârstă de 46 de ani, a depus pentru prima dată plângere împotriva lui Darmanin la mijlocul lui 2017, însă cazul a fost închis atunci când aceasta nu s-a mai prezentat pentru declaraţii. În ianuarie 2018 însă, Spatz a depus din nou o plângere.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Avocaţii lui Darmanin au acuzat-o că îşi doreşte „să facă rău” şi să distrugă reputaţia ministrului iar Darmanin o va da judecată pentru calomnie.

Ministrul Justiţiei, Nicole Belleoubet, a respins duminică sugestiile că Darmanin ar trebui să demisioneze, adăugând că acesta nu a fost încă pus sub acuzare pentru nimic.

Ministrul Agriculturii, Stephane Travert, i-a luat de asemenea apărarea lui Darmanin, spunând că prezumţia de nevinovăţie trebuie să i se aplice şi lui Darmanin, „la fel ca oricărui alt cetăţean”.

Prim-ministrul Edouard Philippe a declarat sâmbătă că are „încredere totală” în Darmanin.

Gerald Darmanin a negat acuzaţiile în cadrul unui interviu pentru France Info Radio pe 15 ianuarie, dar a admis că este cunoscut pentru faptul că flirtează des şi poate trimite uneori mai multe SMS-uri insistente.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.