Guvernul ceh vizează o relaxare a izolării care paralizează economia ţării, în cazul în care situaţia epidemiei se confirmă în zilele următoare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cehia a fost unul dintre primele state din Europa care a declarat starea de urgenţă, în martie, în vederea unei împiedicări a răspândirii noului coronavirus. Numărul cazurilor confirmate de covid-19 era, la vremea respectivă, de până în 200.

În total, Cehia înregistrează în prezent 4.591 de contaminări, însă creşterea zilnică a contaminărilor a fost sub 10% în ultimele zile.

Praga a anunţat duminică cel mai mic bilanţ de noi contaminări de la 22 martie.

În cazul în care această tendinţă continuă, a anunţat ministrul Sănătăţii Adam Vojtech, Guvernul urmează să autorizeze începând de joi o redeschidere a anumitor magazine - care vând materiale de construcţii sau papetărie -, dar şi o reluare a unor activităţi sportive în aer liber - fără adunări, ca tenisul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.