Guvernul britanic se pregăteşte să anunţe un pre-proiect de lege prin care să interzică toate terapiile de conversie ale homosexualilor şi lesbienelor - inclusiv pe cele care vizează persoane transsexuale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul lui Rishi Sunak face acest anunţ marţi, după ce Executivul şi-a schimbat de mai multe ori poziţia cu privire la o promisiune din 2018 privind aceste terapii - care pretind că ar putea schimba orientarea sexuală sau identitatea de gen a unei persoane.

”Guvernul va publica un pre-proiect de le lege, care va stabili o propunere de abordare în vederea interzicerii practicilor conversiei” în Anglia şi Ţara Galilor, a anunţat marţi ministrul britanic al Culturii, Michelle Donelan - într-o ”!Declaraţie Scrisă” în Parlament.

”Noi recunoaştem puterea sentimentelor în problema practicilor conversiei nefaste şi rămânem angajaţi în protejarea oamenilor de aceste practici”, subliniază ea.

”Textul va proteja pe toată lumea, inclusiv persoanele care sunt ţintite din cauza sexualităţii lor sau pentru că sunt transsexuale”, a precizat ea.

Acest anunţ a fost salutat de către asociaţii precum organizaţia LGBTQ+ Stonewall.

”Guvernul trebuie să publice proiectul de lege şi un calendar iminent cât mai rapid posibil”, subliniază directoarea generală a Stonewall Nancy Kelley.

Chiar datele Guvernului arată că 13% dintre transsexuali şi 7% dintre lesbiene, gay, bisexuali, queer şi asexuali au fost supuşi sau li s-au propus terapii de conversie, subliniază ea.

Guvernul revine asupra unei decizii pe care a luat-o după ce a anunţat în primăvară că renunţă să interzică terapiile de conversie, în urma unui val de indignare.

Însă el intenţiona să interzică aceste practici numai în cazul homosexualilor şi lesbienelor şi excludea transsexualii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.