Guvernatorul statului New York, Kathy Hochul, a declarat stare de urgenţă sanitară pe fondul dovezilor de circulaţie a virusului poliomielitic, o măsură care va creşte disponibilitatea resurselor, inclusiv extinderea reţelei de administratori de vaccinuri antipoliomielitice, au declarat oficialii din domeniul sănătăţii din stat, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Analiza secvenţială a supravegherii apelor reziduale de la Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a găsit mostre de poliovirus în comitatul Nassau, ceea ce ridică numărul total la 5 comitate - comitatul Rockland, comitatul Orange, comitatul Sullivan, oraşul New York şi, acum, comitatul Nassau. 

Eşantionul din august din comitatul Nassau de pe Long Island a fost legat genetic de cazul identificat în comitatul Rockland - ceea ce demonstrează o nouă dovadă a extinderii răspândirii în comunitate. 

Toate probele sunt "probe îngrijorătoare" - în esenţă, tipuri de poliovirus care pot provoca paralizie la om. 

"Consolidând campania de imunizare, E.O. (ordinul executiv) extinde imediat reţeaua de administratori de vaccinuri antipoliomielitice prin adăugarea lucrătorilor EMS, moaşelor şi farmaciştilor şi autorizează medicii şi asistenţii medicali certificaţi să emită ordine permanente care nu sunt specifice pacienţilor pentru vaccinuri antipoliomielitice", se arată în comunicatul DHS. 

De asemenea, ordinul executiv cere furnizorilor de servicii medicale să ofere date privind imunizarea împotriva poliomielitei către Departamentul de sănătate al statului pentru a ajuta la concentrarea eforturilor de vaccinare acolo unde este cel mai necesar. 

"În ceea ce priveşte poliomielita, pur şi simplu nu putem arunca zarurile", a declarat comisarul de stat pentru sănătate, Dr. Mary T. Bassett, avertizând asupra riscului de apariţie a bolii paralizante în rândul celor nevaccinaţi. 

"Nu aşteptaţi să vă vaccinaţi", a îndemnat ea. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.