Secretarul general al ONU Antonio Guterres consideră ”capitală” o prelungire a Acordului de la Istanbul privind exportul cerealelor ucrainene, un acord vital în aprovizionarea alimentară mondială care urmează să expire la 18 martie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ţin să subliniez importanţa capitală a prelungirii (acordului) la 18 martie şi creării condiţiilor care să permită o folosire mai bună a infrastructurilor de export”, a subliniat Guterres în cadrul unei vizite la Kiev.

El a denunţat imaginile ”şocante” ale unei înregistrări video virale pe reţele de socializare în care un militar ucrainean, prizonier de război, este executat prin împuşcare după ce strigă ”Slavă Ucrainei!”.

”Recentele imagini şocante cu un militar ucrainean aparent ucis sumar sunt o altă amintire tragică a faptului că legile războiului trebuie să fie respectate strict”, a declarat Antonio Guterres în această conferinţă comună cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.