Ucraina anunţă luni că se află la originea unei operaţiuni de sabotaj a unui pod feroviar în regiunea rusă Samara, situat pe o linie feroviară de transport de material militar, potrivit spionajului militar ucrainean (GUR), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

GUR anunţă luni că a avariat acest pod, situat la peste 750 de kilometri distanţă de frontiera cu Ucraina, şi dă asigurări că această operaţiune încetineşte transportul de material militar.

”GUR confirmă că podul feroviar peste râul Ceapaievka, în regiunea rusă Samara, a fost făcut de neutilizat”, anunţă spionajul militar ucrainean.

GUR precizează că podul a fost avariat luni, către ora locală 6.00 (4.00, ora României), printr-o ”detonare” a unei părţi a structurii.

”Această linie feroviară era folosită de către statul agresor la transportul materialului militar, şi anume explozivi produşi în uzina Polimer din oraşul Ceapaivska”, precizează într-un comunicat GUR.

Podul a fost scos din uz ”pentru multă vreme”, dă asigurări aceeaşi sursă.

Societatea regională rusă de Căi Ferate a anunţat anterior că nimeni nu a fost rănit în incident, cauzat de ”intervenţia unor persoane neautorizate”, o expresie folosită de către autorităţile ruse pentru a desemna sabotaje.

”Un dispozitiv exploziv a avariat un pilon al podului feroviar” de peste râul Ceapaievka, peun tronson care asigură o legătură între localităţile Zvezda şi Ceapaievsk, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de salvate citată de agenţia oficial rusă se presă Tass.

”Traficul feroviar este suspendat, în prezent, pe acest transon”, a anunţat societatea regională rusă, de Căi Ferate, fără să ofere alte detalii.

Numeroase sabotaje pe căi ferate, în Rusia, antrenând deraieri de trenuri, au fost semnalate de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, în februarie 2022.

Kievul a revendicat mai multe dintre aceste sabotări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.