Grupul de hackeri ”Anonymous” revendică luni un atac cibernetic care a paralizat site-uri ale mai multor insttuţii media ruseşti, inclsuiv ale unor agenţii de presă de stat, o prelungire a unor atacuri informatice care au vizat în utimele zile numeroase site-uri oficiale ruse, relatează AFP, care subliniază că orice hacker se poate revendica ”Anonymous”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Timp de câteva minute, site-urile agenţiilor ruse de presă de stat Tass şi RIA Novosti, ziarelor Kommersant, Izvestia (pro-Kremlin) şi revistei Forbes Russia au afişat un mesaj care soma ”să se oprească” invaziei Ucrainei de către Rusia.

”În câţiva an vom trăi ca în Coreea de Nord. De ce avem nevoie de asta? Ca să ajungă Putin în cărţile de istorie? Nu este războiul nostru, opriţi-l”, se arăta în acest mesaj.

”Acest mesaj va fi şters, iar unii dintre noi vom fi concediaţi, chiar încarceraţi. Însă nu mai putem”, se arăta în acest text, în care este denunţată ”indiferenţa” jurnaliştilor de la publicaţiile vizate.

ATACURI PRIN ”NEGAREA SERVICIULUI”

Aceste atacuri fac parte dintre cele comise joi de acelaşi grup contra site-urilor reţelei postuolui public de televiziune rus RT, fostul ”Russia Today”.

Site-urile Kremlinului, Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus) şi Ministerului rus al Apărării au fost scoase offline, un atac revendicat, de asemenea, de către Anonymous, pe Twitter.

Aceste atacuri constau într-o ”negare a serviciului” (DDoS), ceea ce face site-urile ţintite inaccesibiole.

Organizaţia NetBlocks, specializată în supravegherea Internatului în lume, a semnalat într-un raport, sâmbătă, un acces încetinit la site-urile principalilor operatori de telefonie rusă - Rostelecom, MTS, Beeline sau Megafon.

”Suntem pe cale să creăm o aramată informatică”, a anunţat sâmbătă pe Twitter vicepremierul ucrainean Mihailo Fedorov, ministru însărcinat cu domeniul Digital, care a îndemnat ”talente digitale” să intre în această armată virtuală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.