Un influent grup de parlamentari britanici care susţin Brexitul, European Research Group (ERG), a anunţat că nu vor vota în favoarea acordului divorţului, deoarece premierul Theresa May nu a obţinut suficiente garanţii din partea Uniunii Europene (UE), relatează The Assciated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grupul parlamentarilor conservatori eurosceptici apreciază, după ce a examinat documentele, că le consideră ”insuficiente”.

”Noi nu recomandăm să se accepte moţiunea Guvernului astăzi (marţi)”, a declarat un membru ERG, Bill Cash.

Acest anunţ aplică o nouă lovitură acordului lui May, după ce consilierul juridic al Guvernului (attorney general) Geoffrey Cox a anunţat, în avizul său, că modificări de ultim moment nu elimină riscul ca regatul să rămână blocat într-o uniune vamală împotriva voinţei sale.

Camera Comunelor urmează să se exprime marţi prin vot asupra acordului retragerii.

”PROBLEMĂ INTERNĂ”

Preşedintele Parlamentului European (PE) Antonio Tajani a avertizat marţi că UE nu va face alte concesii Marii Britanii după ce Geoffrey Cox nu şi-a modificat avizul cu privire la acordul divorţului.

Problemele ridicate de către Cox reprezintă ”o problemă internă a Regatului Unit” şi nu vor determina UE să revizuiască acordul Brexitului din nou, a apreciat Tajani.

”Noi suntem foarte clari, este imposibil să ne schimbăm poziţia”, a declarat Tajani după ce a aflat obiecţiile.

May spera că aceste concesii pe care le-a obţinut luni seara de la UE aveau să fie suficiente să-l determine pe Cox să-şi modifice avizul prin care afirma în ianuarie că regatul ar putea rămâne blocat pe termen nedeterminat într-i uniune vamală europeană după Brexit.

Însă el şi-a exprimat speranţa ca parlamentarii britanici să ratifice acordul retragerii marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.