Trei lideri de sate au fost executaţi de jihadişti în mai puţin de o săptămână în nordul Irakului, au precizat pentru AFP oficiali locali. Acestea ridică la nouă numărul responsabililor locali ucişi în ultimele şapte luni în zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Irakul s-a declarat învingător în faţa grupării jihadiste Stat islamic (SI) la sfârşitul lui 2017 iar violenţele s-au redus semnificativ în ţară, deşi există în continuare celule jihadiste, în special în zonele montane sau deşertice, care conduc încă atacuri.

În regiunea Hawija, unul dintre ultimele bastioane eliberate de Irak de la Statul Islamic, la 230 de km nord de Bagdad şi în special în mare parte din provincia Kirkuk, jihadiştii atacă regulat infrastructuri publice. Ei vizează în special instalaţii petroliere sau electrice, dar şi reprezentanţi ai statului. 

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

În micile sate din această regiune muntoasă şi rurală, liderul militar al satului a devenit o ţintă pentru gruparea Stat islamic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.